De trends voor 2022 voor tafels en stoelen

Foto: CC0

Droom jij van een geheel nieuwe eethoek? Dan is het slim om je eerst even in te lezen over de trends die je op dit moment veel ziet. Dan weet je namelijk zeker dat jouw nieuwe eethoek een schot in de roos is, en je niet direct al achterloopt qua stijl. Op het gebied van tafels en stoelen zijn er diverse, opvallende trends, waar je in deze blogpost alles over kunt lezen. Doe er je voordeel mee, en kies er één of meerdere uit om in gedachten te houden wanneer je gaat shoppen voor een nieuwe eethoek!

De industriële, ronde tafels van Mister Tafel

Waar je jarenlang vooral vierkante en rechthoekige tafels zag, heeft de ronde tafel echt een comeback gemaakt. Een ronde tafel is namelijk super ruimtelijk, want je loopt er gemakkelijk omheen zonder dat je tegen een punt kunt aanlopen. Ook is een ronde eettafel veel gezelliger dan een vierkante of rechthoekige. Er zit namelijk niemand op kop, en iedereen kan elkaar goed zien. Qua stijl die je ronde tafels vooral met en industrieel tintje, oftewel met een robuust, houten blad en een dikke, grove poot in zwart of wit. Je kunt dit type industriële tafel kopen bij Mister Tafel, waar ze ze overigens ook in andere vormen en uitvoeringen hebben. Bekijk de website om het gehele assortiment te bekijken, en beslis dan of je een industriële tafel kopen wilt met een rond blad, of toch liever voor de gangbare rechte variant gaat.

Trends voor eetkamerstoelen

Heb je de perfecte eettafel gevonden? Dan is het tijd om de stoelen uit te kiezen. Wat eetkamerstoelen betreft zie je op dit moment opvallend veel prachtige bekledingen, en dan vooral met velours. Dit is een glanzende, super chique stof, die goed past in interieurs met allerlei verschillende stijlen. Ga je bijvoorbeeld voor stoelen met velourse bekleding in een felle kleur? Dan hebben ze een hele andere uitstraling dan wanneer je zou gaan voor gebroken wit of grijs. Bijkomend voordeel van deze stof is dat hij bovendien mega zacht en aaibaar is. Dat betekent nooit meer koude billen of benen wanneer je erop zit, en altijd een super comfortabel gevoel. Het enige nadeel is dat ze wat lastig schoon te maken zijn, dus wellicht minder geschikt voor gezinnen met kleine kinderen.

Ga voor een speelse uitstraling

De laatste trend op het gebied van eetkamersets is dat je veel stijlen met elkaar kunt combineren. Kies bijvoorbeeld voor 5 verschillende stoelen, die allemaal een andere vorm en kleur hebben. Of ga juist voor 5 precies dezelfde stoelen, maar dan allemaal in een andere kleur of bekleding. Zolang het een speelse, gezellige uitstraling heeft is het goed. Eigenlijk kun je wat deze trend betreft nooit de mist ingaan, want het is juist de bedoeling dat het een beetje ‘mismatcht’. Kies gewoon een aantal stoelen en kleuren op gevoel, of op basis van de andere kleuren die je in huis hebt. Dan moet het goedkomen!

Advertorial

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen