Kinepolis blijft financieel solide ondanks langdurige sluitingen en kijkt uit naar heropening bioscopen

Foto: Kinepolis Zoetermeer

In het eerste kwartaal van 2021 waren enkel de Amerikaanse MJR-bioscopen en een aantal Spaanse bioscopen gedurende het volledige kwartaal geopend.

De Luxemburgse Kinepolis-bioscopen ontvingen opnieuw bezoekers vanaf 13 januari en sinds 26 maart jongstleden zijn alle Spaanse Kinepolis-bioscopen opnieuw open. In Canada waren in het eerste kwartaal slechts 2 tot 5 bioscopen open van de in totaal 46 Landmark-complexen. In België, Nederland, Frankrijk en Zwitserland bleven alle bioscopen gedurende het volledige kwartaal gesloten. Kinepolis Schaffhausen, het Zwitserse Kinepolis-complex, heropende op 19 april de deuren.

In de landen waar de bioscopen open zijn, is de uitbating telkens onderworpen aan capaciteitsbeperkingen en andere beschermende maatregelen. Deze hebben uiteraard een rechtstreekse impact op het bioscoopbezoek, dat daarnaast ook een impact ondervindt van de wereldwijde marktsituatie die leidt tot een voortdurend uitstel van belangrijke filmreleases.

In deze context, die resulteerde in slechts 0,4 miljoen bezoekers in het eerste kwartaal, blijft Kinepolis haar cashverbruik optimaal managen. In combinatie met een bijkomende lening van € 80,0 miljoen, zorgt dit ervoor dat Kinepolis voldoende financiële middelen behoudt om – zelfs in volledig gesloten toestand – nog een ruime periode te overbruggen.

Kinepolis blijft de komende maanden focussen op cash management, de heropstart van haar bioscopen en de toekomstige performance van de Groep. In dit kader wordt er ook verder gewerkt aan de ontwikkeling en implementatie van nieuwe ideeën en optimalisaties. Verder werkte Kinepolis in het eerste kwartaal ook drie nieuwbouwprojecten af, namelijk in Nederland, Frankrijk en Canada. Deze bioscopen zijn klaar om de deuren te openen zodra de coronamaatregelen in de betrokken landen dit toelaten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden