Als single eet je echt niet elke dag pizza

Foto: Het-getikte-eitje.nl

Inspiratie om alleen voor jezelf te koken ontbrak nog tussen de vele foodblogs. Tot nu toe, dan. Want op Het-getikte-eitje.nl vind je kook- en eetinspiratie voor singles.

Met snelle, eenvoudige, lekkere en (meestal) gezonde recepten voor één persoon, maar natuurlijk ook met inspiratie voor als je eters over de vloer krijgt – of een leuke date.

Nederland kent ruim 2,9 miljoen singles en dat aantal is groeiende. Als je alleen woont, kook je meestal voor jezelf alleen. En er zijn maar weinig mensen die drie uur in de keuken willen staan voor een maaltijd die binnen een kwartier in je eentje is opgegeten – waarna je nog een uurtje je keuken kunt opruimen. Maar gezond en vers eten, dat willen we vaak wel.

Zo min mogelijk restjes

Oprichter Gabrielle: “Het idee kwam toen ik zelf weer single werd na een lange relatie. Ik kook graag en zocht inspiratie voor lekkere gerechten. Die is er genoeg, maar de meeste recepten zijn voor twee, vier of zelfs acht personen. Dan kun je de ingrediënten delen door dat aantal, maar blijf je vaak met rare hoeveelheden of restjes zitten. Mijn doel is om zo min mogelijk restjes te hebben en als er van een ingrediënt iets overblijft, daar meteen weer inspiratie voor een volgend gerecht voor te geven.”

Op de site staan ook recepten voor meerdere mensen. Want een single gaat dan wel alleen door het dagelijks leven, maar eet niet altijd alleen. Dus ook voor de groep vrienden, het familie-etentje of die romantische date vind je inspiratie op Het-getikte-eitje.nl.

Niet alleen maar eieren

Hoewel je misschien op basis van de naam anders vermoedt, zit niet in elk recept een eitje. Wel regelmatig, omdat een eitje van zichzelf al voor één persoon is. Maar je vindt ook recepten voor veganisten, vegetariërs, recepten met vis of vlees – of allebei – op de site. En volg je een speciaal dieet? Meld de eisen die hieraan gesteld worden en we gaan aan de slag om hopelijk wat anders-dan-anders maaltijden of snacks te bedenken.

Online

Alle recepten zijn online te vinden, via de volgende kanalen:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen