Transport en Logistiek Nederland (TLN) werkt samen met Fit20

Foto: Transport en Logistiek Nederland

Transport en Logistiek Nederland (TLN) vindt duurzame inzetbaarheid en de gezondheid van haar medewerkers erg belangrijk. Eén van de wensen was een sportschool op het hoofdkantoor in Zoetermeer.

Na een aantal proeftrainingen was de keuze voor fit20 snel gemaakt. Vanaf oktober 2019 traint meer dan de helft van de medewerkers wekelijks onder begeleiding van de enthousiaste personal trainers van fit20.

TLN betrok in 2002 het huidige kantoor in Zoetermeer. Begin 2015 kwamen er plannen om het kantoor grondig te renoveren. In dit proces mochten ook alle medewerkers hun mening en ideeën aangeven. Een sportschool binnen de muren van TLN werd door een groot aantal medewerkers benoemd. “Vanuit TLN vinden we gezondheid belangrijk, zo waren we al aan het kijken of we op dat gebied ook iets met catering konden afspreken. Een wens voor een eigen sportschool sloot dan ook één op één aan op ons beleid”, aldus John Krassenburg (Facility manager TLN).

De juiste invulling van de sportschool was voor TLN snel duidelijk. Een kamer vrij maken en hier een aantal toestellen in zetten was niet voldoende. TLN wilde een veilige omgeving creëren waar de medewerkers onder professionele persoonlijke begeleiding konden sporten. Hiermee wordt er op een verantwoorde wijze gesport, wat minder blessures en meer resultaat inhoudt. “Hoe we bij fit20 uitkwamen? Toevallig was ik net in die periode door Jeroen Natzijl (eigenaar studio fit20 Zoetermeer, de openbare particuliere studio waar iedereen terecht kan) benaderd. Het verhaal van fit20 sprak mij aan en ik besloot om een proeftraining te gaan doen.”

Tijdens de proeftraining hoorde John meer over de werkwijze en visie van fit20. Met het doorlopen van het circuit kon hij zelf de oefeningen en begeleiding van de personal trainers ervaren. John was erg enthousiast en nodigde Jan Boeve (algemeen directeur) en Jeroen Spaans (manager bedrijfsvoering) uit om ook een proeftraining te doen. “Na deze training was iedereen overtuigd. Als het ons lukt om een interne sportschool te faciliteren, dan wordt dit samen met fit20.”

Om de sportschool te realiseren moest er een aantal zaken intern en met fit20 worden afgestemd. Toen alle seinen op groen stonden kwam het spannendste moment. Alle medewerkers kregen een proeftraining aangeboden en Jeroen heeft tijdens onze “Brood en Brein” sessies de visie van fit20 toegelicht. Hierna konden de medewerkers aangeven of ze gebruik wilden maken van de mogelijkheid om te sporten. Jeroen heeft veel van de proeftrainingen gegeven en merkte dat de medewerkers veel vragen hadden. “Eén keer in de week 20 minuten sporten? Werkt dat?” De uitleg en proeftrainingen hebben een groot deel van de medewerkers overtuigd. Er was ruim voldoende animo, dus we konden van start.

We zijn nu een half jaar aan de slag en John kijkt tevreden terug. De medewerkers zijn enthousiast en meer dan de helft doet actief mee. “Ik krijg positieve feedback van de medewerkers. Ze voelen zich fitter, sterker en sommige passen zelfs hun hele levensstijl aan.” Volgens John komt dit vooral door de enthousiaste begeleiding van de personal trainers en de manier van trainen. Het trainen bij fit20 is voor iedereen geschikt, sportief of onsportief, jong of oud. Daarnaast is het natuurlijk erg prettig dat de fit20 studio in ons eigen kantoor zit. Mensen lopen naar beneden, sporten 20 minuten en gaan weer aan de slag. Geen reistijd, geen lange training en je gaat niet zweten.

Jeroen is ook erg positief over de huidige samenwerking. “Het is leuk om te zien hoe enthousiast de medewerkers van TLN zijn. De medewerkers zijn verschillend en hebben hun eigen persoonlijke doelstelling. Door de toegankelijkheid voor zowel sporters als niet als niet-sporters is fit20 de ideale “inhouse sportschool.”

John raadt het andere bedrijven aan om de mogelijkheden van een eigen fit20 studio te onderzoeken. Er wordt vanuit TLN ook gekeken om bedrijven in de buurt hun medewerkers in hun fit20 studio te laten trainen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden