Wat is Zoetermeer van Amsterdam?

Foto: Union

Fietsfabrikant Union heeft wel een heel erg bijzonder kaartje van Nederland gepubliceerd op de eigen website. Het Nederlandse fietsmerk Union benoemt Nederland tot Groot Amsterdam.

Dat doen de fietsenmakers met de publicatie van een nieuwe e-fietskaart voor ‘Groot Amsterdam’, die bezoekers van de hoofdstad ertoe moet verleiden er eens op de elektrische fiets op uit te trekken om andere delen van het land te verkennen.

De Amsterdam windmills ergens in de buurt van Alkmaar lijken te zijn gesitueerd en de Amsterdam cheese market een stuk ten zuiden van de hoofdstad, zijn de Amsterdam big stones en Amsterdam mountain wel degelijk ingetekend waar in de echte wereld bij benadering de hunebedden en onder andere de Vaalserberg en de Cauberg te vinden zijn.

Limburg heeft een gedaanteverandering ondergaan. Een eerste blik op de kaart suggereert ook dat alle attracties gemakkelijk vanuit Amsterdam te behappen zijn, al helpt de legenda mensen snel uit de droom: om Amsterdam farmlands te zien moet zes uur gefietst worden en Amsterdam oyster bay zelfs nog anderhalf uur trappen verder weg. Flemish Amsterdam daarentegen is op de e-bike volgens de kaart in vijfenhalf uur te doen.

Dat geeft de vraag… Wat is Zoetermeer van Amsterdam? Daar geeft het kaartje van Union geen antwoord op. Op de eigen website zegt Union: “Union altijd hét stadsfietsenmerk van Nederland gebleven. Ga maar eens bij het station kijken. Eén en al Union. Nou, bijna dan.“, waarschijnlijk gaan ze dat veranderen naar Union altijd hét stadsfietsenmerk van Amsterdam gebleven.“. Onbedoeld beperkt Union de eigen markt en zal dit kaartje veel sentiment losmaken.

De Big Amsterdam fietskaart ligt vanaf maandag 15 juli bij meer dan 150 hotels, toeristen-informatiepunten, hotspots & Union Dealers.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden