De droom wordt werkelijkheid, Zoetermeer is een opleidingsinstituut rijker

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

“Na jarenlang met het idee rondgelopen te hebben werd het 4 jaar geleden concreet, dit is wat we gaan doen, het plan van aanpak werd gecreëerd en nu is het eindelijk zover”, Caroline Kimmerle opent de deuren van Opleidingsinstituut Citta, school voor beweging en bewustwording, in Zoetermeer.

Caroline aan het woord: “Ik merkte dat er in en rond Zoetermeer veel vraag was naar gedegen docenten opleidingen maar ook verdiepingscursussen en advanced study op het gebied van yoga, mindfulness en coachen & bewustwording. Na ruim 36 jaar in het vak en met mijn grote passie voor het les geven is dit de perfecte combinatie om door te groeien naast mijn yoga studio. De 2 try-out jaren zijn voorbij en het was een geweldig moment om de eerste afgestudeerden met een diploma op zak te zien vertrekken.

Het maatschappelijke oogpunt vanuit het instituut is het opleiden maar ook zeker omscholen van mensen die vanuit een uitkeringssituatie komen of altijd al gedroomd hebben van een eigen studio. Dit is dan ook de kracht achter het instituut, de begeleiding van de studenten is één op één en ook de verplichte stage kunnen zij intern maar ook extern doorlopen. Heb je het diploma of certificaat op zak dan blijft de begeleiding door lopen voor diegene die het nodig hebben, hier onderscheiden wij ons in, je wordt niet “los gelaten en in het diepe gegooid.

We bieden de opleidingen aan overdag maar onze hoofdmoot zijn de avonduren en de weekenden op deze manier zijn we makkelijk toegankelijk voor “werkend Zoetermeer” of studenten die overdag een druk schema hebben.

De HR manager, leidinggevende of eigenaar van een bedrijf die het ziektepreventiebeleid op een andere manier wil aanpakken, anders en wellicht eerder signaleren kunnen bij ons voor een training terecht. Een mooi voorbeeld is de Burn-out Burn-free training: Een training ontwikkeld specifiek voor burn-out klachten en dit dan ook weer tweezijdig zowel voor de medewerker; hoe kan ik met mijn burn-out omgaan en wat is de weg naar een spoedig herstel, als ook voor de werkgever; hoe kan ik het beste mijn werknemer steunen maar belangrijker hoe herken ik de signalen. We hopen hierin een solide samenwerking te creëren met bedrijven en omliggende gemeentes.

De basis ligt bij de yoga teacher opleidingen, het opleiden van vakdocenten en deze basis van de yoga filosofie is de rode draad door alle andere trainingen die we aanbieden. De start van het nieuwe seizoen staat voor de deur en het eerste jaar waarin we alle opleidingen en trainingen volledig ontwikkelt hebben en we kunnen met een trots zeggen dat we kwaliteit, maatwerk en gedegen opleidingen kunnen bieden.”

Op 30 maart 2019 van 14.00 uur tot 17.00 uur is de open dag van opleidingsinstituut Citta. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken www.opleidingsinstituutcitta.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen