Stijgend aantal thuiswerkers beïnvloedt hoe huizen er in Zuid-Holland uitzien

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Bijna 8% van de in 2018 te koop staande huizen in Nederland heeft een werkkamer die is ontstaan door één (of meer) slaapkamers om te bouwen. Dit blijkt uit bureauonderzoek van online warenhuis beslist.nl, dat onderzoek deed naar het ‘nieuwe werken’.

Van de in 2018 te koop staande huizen in Zuid-Holland heeft maar liefst 6,9% een thuiswerk kamer.

Relatief weinig huizen met thuiswerk kamer in Zuid-Holland

Het ‘nieuwe werken’ neemt veranderingen met zich mee in huis. In steeds meer woningen is de logeerkamer namelijk omgebouwd tot werkkamer, of heeft de garage een nieuwe bestemming gekregen als kantoorruimte. Van de in 2018 te koop staande huizen in Nederland heeft gemiddeld bijna 8% een werkkamer.

Met 12,2% is Flevoland de provincie met het hoogste percentage aan werkkamers, gevolgd door Utrecht met 9,3%. Limburg sluit deze top drie af met 8,6%. Groningen heeft met 6,4% procentueel het minste aantal werkkamers.

Nederland Europees kampioen thuiswerken

Van alle Europeanen werken Nederlanders het vaakst thuis. Een totaal van 35,1% van de werkenden in Nederland werkt namelijk wel eens (of regelmatig) thuis. Ook in IJsland, Luxemburg en Zweden wordt er vaak vanuit huis gewerkt. In Roemenië komt het ‘nieuwe werken’ het minst voor, daar werkt slechts 0,6% van de Roemenen (wel eens) vanuit huis.

Alle onderzoeksresultaten zijn terug te vinden op: https://www.beslist.nl/info/thuiswerken.html

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen