Batman populairste superheld in Zoetermeer

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

In Zoetermeer wonen de meeste fans van Batman. Dit concludeert Feestkleding 365, dat ter ere van het jaarlijkse Gay Pride thema ‘Heroes’ onderzoek deed naar de populariteit van superhelden onder Nederlanders.

Vooral in de plaatsen Zoetermeer, Leeuwarden en Hilversum is Batman de populairste superheld. Batman is daarnaast ook de populairste superheld van Nederland; met op de tweede plaats Spider-Man. Slechts drie plaatsen in Nederland verkiezen Spider-Man boven de ‘Caped crusader’, namelijk Rotterdam, Helmond en Lelystad.

Andere populaire superhelden onder Nederlanders zijn de Avengers en Deadpool. Opmerkelijk: Superman stond lange tijd op de derde plaats van populairste superhelden, maar is van deze plek gestoten door het succes van de Avengers en Deadpool-films in Nederland.

Marvel populairste Superhelden-uitgever

Ondanks de ongetarte populariteit van Batman (DC Comics), blijken de superhelden van Marvel maar liefst 4 keer populairder dan de helden uit de DC stal.

Dit lijkt vooral samen te hangen met het feit dat de afgelopen Marvel-films bijzonder populair zijn onder het Nederlandse filmpubliek, waaronder The Avengers, The Amazing Spider-Man, Dr Strange, Deadpool, Wolverine en Thor.

Stormloop op superhelden-kostuums

In aanloop naar de aankomende Canal Parade, het Amsterdamse hoogtepunt van de jaarlijkse Gay Pride, loopt het bij verkleedwinkels storm op de superhelden kostuums. De 5 superhelden-kostuums die momenteel het meeste in trek zijn rondom de Canal Pride, zijn:

  1. Spiderman
  2. Batman
  3. Superman
  4. Joker
  5. Catwoman

Het volledige onderzoek (infographic) rondom superhelden is terug te vinden op de website van Feestkleding 365.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen