Nieuw talent spotten voor investeerders

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Vorige week maandag zijn de HCI-labdagen van start gegaan in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. Bij binnenkomst tref je hier 120 tweedejaars Communicatie & Multimedia Design studenten aan van De Haagse Hogeschool.

De afgelopen weken hebben zij lesstof gehad op het gebied van Human Computer Interaction Design. Hun opdracht is om in groepjes in twee weken tijd toepassingen te bedenken en uit te werken op het gebied van Exertion Games, AR/VR, Wearable Technology en Artificial Creatures. Aankomende vrijdag 15 juni tussen 16:00 en 20:00, tijdens de HCI Expo, presenteren zij hun eindproducten.

Innovatieve producten

De studenten zijn hier elke dag intensief mee bezig. Ieder jaar levert dit weer prachtige innovatieve producten op, wat in een aantal gevallen heeft geleid tot het voortzetten van het project in een start up bij de incubator van de Dutch Innovation Factory. Er lopen namelijk diverse investeerders rond om ideeën te spotten. Een goed voorbeeld hiervan is ARmazing die een interactief boek op de markt heeft gebracht. Het concept is ontwikkeld tijdens de labweken in 2016. Inmiddels is dit al het vijfde jaar dat het wordt georganiseerd in de Dutch Innovation Factory.

In de afgelopen jaren waren er diverse interactieve presentaties, zo konden bezoekers kanoën met een Virtual Reality bril of een harnas testen voor blinde mensen.

Toepassingen

De soort toepassingen waaruit ze kunnen kiezen zijn: AR/VR (Augmented Reality en Virtual Reality): het bouwen van virtuele objecten en/of een virtuele wereld en deze al dan niet combineren met de echte wereld, Artificial Creatures: robots e.d., objecten die intelligent gedrag en autonomie (lijken te) vertonen, Exertion Gaming: fysieke inspanningen worden gecombineerd met digitale games, Wearables: smartwatches, maar ook andere typen objecten, waarmee je kunt interacteren en die je feedback kunnen geven (over bijv. lichaamsbeweging).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen