HHS en gemeente gaan vol voor toekomst DIF

Foto: Gemeente Zoetermeer

De afgelopen vier jaar werkten de gemeente Zoetermeer en De Haagse Hogeschool samen bij de ontwikkeling en het uitbouwen van de Dutch Innovation Factory. Donderdag 14 december ondertekenden beide partijen een samenwerkingsovereenkomst om deze samenwerking te versterken.

Zij hebben afgesproken het hoger beroepsonderwijs in Zoetermeer verder uit te bouwen en te versterken en het concept van de DIF (Dutch Innovation Factory) verder te ontwikkelen.

Samen met De Haagse Hogeschool zet de gemeente in op de groei van het studentenaantal, uitbreiding van het opleidingsassortiment, concentratie en versterking van de al bestaande labs en lectoraten tot 2025.

Onderwijswethouder Isabelle Vugs ziet de samenwerkingsovereenkomst als een belangrijke stap vooruit: ,,Het unieke concept van de Dutch Innovation Factory waarin onderwijs en praktijk samen komen kunnen we nu continueren en uitbreiden waardoor er een nog aantrekkelijker studieaanbod ontstaat. Deze overeenkomst is een verdieping van de goede samenwerking die we al hadden.’’

Regionaal onderscheidend

De ambities van de gemeente en De Haagse Hogeschool rijken ver. Een belangrijk doel is het ontwikkelen van de DIF tot fieldlab en dit in te bedden in een regionaal, provinciaal, landelijk en zelfs internationaal netwerk van fieldlabs. Verder wordt de ontwikkeling van het DIF tot een Next Economy campus ingezet, waar onderwijs, onderzoek, ondernemen, werken, wonen en recreëren samen worden gebracht. Ook wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van de gemeente Zoetermeer tot ‘living lab’.

“De Dutch Innovation Factory is een heel mooi voorbeeld van samenwerken in de zogeheten ‘tripple helix’. Waar overheid, onderwijs en het bedrijfsleven elkaar ontmoeten, heeft dat grote impact op zowel het leertraject van onze studenten, als op de economische groei van de regio. De intensievere samenwerking tussen De Haagse en de gemeente Zoetermeer, o.a. op het gebied van Big Data, zal van grote waarde blijken voor onze gehele regio, ” aldus voorzitter Leonard Geluk van De Haagse Hogeschool.

ICT-stad

Dat een innovatief ICT-concept zoals dit juist in Zoetermeer tot ontwikkeling komt, is geen toeval. Zoetermeer is een echte ICT-stad. Dat is te zien in het groeiend aantal ICT-banen en – bedrijven en zeker ook in het aantal jonge Zoetermeerders die kansen zien in studeren en werken in de ICT binnen de Dutch Innovation Factory.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen