Chip Jones opent basketbalproject op ONC Clauslaan

Chip Jones op ONC Clauslaan
Chip Jones op ONC Clauslaan
Foto: PR ONC Clauslaan

Op 5 december vond de kick-off plaats van het project Alleen jij bepaalt wie je bent op het Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan. Ex-profbasketballer Chip Jones opende samen met Marthy Rodriguez, projectleider namens het Ministerie van Veiligheid en Justitie, dit sportieve project.  Doel is het ontwikkelen van sociale vaardigheden door middel van sport.

Sporten is gezond

Sporten is gezond en leuk. Maar voor sommige jongeren betekent sporten méér dan dat. Alleen jij bepaalt wil door middel van sporten jongeren niet alleen fysiek sterker maken, maar ook mentaal. Rolmodellen maken de jongeren enthousiast voor de sport en stimuleren ze om lid te worden van een sportvereniging. De positieve invloed van het beoefenen van een teamsport werkt door in de schoolprestaties van de leerlingen.

Chip Jones

Na de opening kregen alle eersteklassers een basketbalclinic, verzorgd door Chip Jones, Dimeo van der Horst, speler van Amsterdam Apollo (eredivisie) en Len van der Velden en Mark Pont, coaches van de Zoetermeerse basketbalvereniging Zoebas. Een aantal leerlingen wordt uitgekozen om deel te nemen aan het project. Zij kunnen minimaal een jaar lang gratis trainen bij de basketbalvereniging, krijgen kleding en schoenen en doen mee aan verschillende toernooien.

“Alleen jij bepaalt”

“Alleen jij bepaalt” is een project van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Het biedt jongeren van 12 tot 18 jaar een gestructureerde vrijetijdsbesteding. Het verlengt zo de veilige onderwijsomgeving naar de sportvereniging. Inmiddels is het project ook gestart met honkbal en voetbal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen