SV Oosterheem kiest nieuwe penningmeester en gaat voor transparantie

Foto: PR SV Oosterheem

Bij SV Oosterheem is gisteravond, donderdag 22 september, de jaarlijkse algemene ledenvergadering gehouden. Het werd een bewogen, maar zeer constructieve vergadering, waarbij zowel het bestuur als het merendeel van de leden uiteindelijk tevreden de zaal verlieten.

Nieuwe penningmeester

Allereerst is er een nieuwe penningmeester gekozen. Angelique van Leeuwen zal per direct worden toegevoegd aan het dagelijks bestuur en volgt hiermee Marion van der Leek op als eindverantwoordelijke voor de financiën. Angelique van Leeuwen werd in een schriftelijke stemronde gekozen voor bestuurslid Bert de Raad. Met de aanstelling van Angelique van Leeuwen als penningmeester blijft Bert de Raad de vice-voorzitter. De Raad zal vol enthousiasme en overgave zijn huidige taken blijven uitvoeren. Izak Kalmijn is tijdens de vergadering toegevoegd aan de kascommissie en volgt hiermee Taco den Boer op die aftreedt.

Angelique van Leeuwen (29) met haar 2 dochters Sabrina en Nadine
Angelique van Leeuwen (29) met haar 2 dochters Sabrina en Nadine

Financiën

De financiën binnen SV Oosterheem zijn al een tijdje een heikel punt. Dit mede met op het oog om op korte termijn een nieuwe kantine te kunnen realiseren. Voor het bestuur van de Zoetermeerse vereniging is dit een simpel optelsommetje. Er zal dit seizoen en misschien ook nog het seizoen hierop behoorlijk wat meer binnen moeten komen dan eruit gaat. Alleen dan zal de exploitatie van een nieuwe kantine gerealiseerd kunnen worden. De club zal het optimale resultaat moeten halen uit haar inkomsten en tegelijkertijd de uitgaven in het gareel moeten houden. Mario van Vuurde voerde bij de vergadering voor wat betreft het agendapunt financiën, namens het bestuur, het woord: “We moeten over het hele veld kort op de bal zitten. De tijd van pamperen is voorbij. We hebben als jongste Zoetermeerse vereniging echt een goudmijn, maar dan zullen we het echt anders en professioneler moeten gaan benaderen.”, aldus een gedreven Mario van Vuurde.

Transparantie

Ook heeft de vereniging een sterke behoefte aan meer transparantie. Wilco Strijker (seniorenlid red.), zette dit punt op de agenda: “Ik wil mij hard maken voor een meer open en transparante vereniging. Zaken moeten duidelijk zijn en goed naar elkaar en naar buiten gecommuniceerd worden”. Strijker voegde direct de daad bij het woord en stelde zich beschikbaar als lid van de PR-commissie. De aanwezigen leden waren unaniem akkoord en nog tijdens de vergadering werd de PR-commissie uitgebreid van 4 naar 5 leden.

De winkel

Om als vereniging, gedurende de tijd tot en met een nieuwe kantine, toch de winkel open te houden is er tijdens de vergadering tevens een nieuwe commissie benoemd. De zogenaamde “facilitaire commissie” zal met een groot aantal enthousiastelingen er zorg voor dragen dat alle facilitaire zaken zo goed mogelijk geregeld gaan worden. Het geld klotst bij SV Oosterheem zeker niet tegen de rand, zo is wel duidelijk, maar er is zeker budget om zaken op de rails te houden, zodat de leden zich daar zeker geen zorgen over hoeven te maken.

Jeugd van harte welkom

Ook de jeugdcommissie deed met Jasper van Viegen en Jorg van Capelleveen een vlammend betoog. Van Capelleveen: “De jeugd is qua ledenaantal het snelst groeiende orgaan binnen de vereniging en we willen meer. Ons streven is om binnen 5 jaar uit te groeien naar volledige doorstroming van de jongste jeugd naar de senioren. Om dit te realiseren zijn we druk bezig met het kwalitatief nog beter neer zetten van de jeugd. Zo zijn we op dit moment bezig met het maken van een beleidsplan, hebben we binnenkort een train de trainer dag en is er voor trainers de mogelijkheid om op cursus te gaan. Dit is voor de trainers zeker niet vrijblijvend, want ook hier hangt uiteindelijk een prestatieverplichting aan.

Al met al was het voor SV Oosterheem een bijzonder boeiende algemene ledenvergadering, waarbij er vooral vooruit gekeken werd, maar zeker met in het achterhoofd gehouden de lessen uit het verleden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen