LHN stelt vragen over brandmeldingen

Foto: Redactie Zoetermeer

De fractie van LHN stelt schriftelijke vragen over “Vele brandmeldingen in ’t Seghe Waert”. Die vragen stellen zij in de volgende bewoordingen.

Schriftelijke vragen

De fractie van LHN bereikte het bericht dat de brandweer binnen 5 dagen, tot drie maal toe, met grote spoed is uitgerukt naar verzorgingshuis ’t Seghe Waert. Dit is op 25, 26 en 30 november jl. Uit navraag is gebleken dat de brandweer sinds de komst van 15 statushouders in ’t Seghe Waert, al vele malen meer is uitgerukt. Dit tot grote schrik van het kleine aantal (hoog) bejaarden dat nog woonachtig is op de Vaartdreef 115 te Zoetermeer.

De LHN Zoetermeer heeft hierover de volgende vragen:

  1. Is het college bekend met het feit dat de brandweer al vele malen met grote spoed is uitgerukt naar ’t Seghe Waert, sinds de komst van de 15 statushouders?
  2. Hoe vaak is de brandweer inmiddels uitgerukt naar de Vaartdreef 115 te Zoetermeer, sinds de komst van de 15 statushouders eind juni 2016?
  3. Wat is de oorzaak van deze hoeveelheid brandmeldingen?
  4. Zijn tijdens deze brandmeldingen de (hoog)bejaarden bewoners uit hun woningen geëvacueerd en wat voor een impact heeft dit gehad op deze mensen?
  5. De statushouders bewonen een vleugel die precies ligt onder de vleugel waar nog een tiental (hoog)bejaarden wonen. Er is inmiddels al in geen tijden een vluchtoefening uitgevoerd met de (hoog)bejaarde bewoners. Op welke manier kan de veiligheid van deze bewoners nog geborgd worden, nu blijkt dat er constant brandmeldingen zijn?
  6. Wat heeft de brandweer preventief gedaan om deze brandmeldingen in het vervolg te voorkomen?
  7. Wie is verantwoordelijk voor de kosten van het telkenmale, met grote spoed, uitrukken van de brandweer in deze situatie?
  8. De statushouders zouden begeleid worden door RIBW Fonteynenburg en VluchtelingenWerk. Hoe verloopt deze begeleiding en hoe wordt hier op toegezien?
  9. Er is door omwonenden geconstateerd dat er in de avonduren een groot aantal personen een bezoek brengt aan de statushouders op de Vaartdreef 115. Welke vorm van toezicht en controle is er op het aantal personen die inwonend zijn op de Vaartdreef  115 en welke er regelmatig mogen verblijven conform GBA?
  10. De LHN is van mening dat de (hoog)bejaarde bewoners van ’t Seghe Waert het de afgelopen jaren al moeilijk genoeg hebben gehad. Nu worden zij te vaak geconfronteerd met gillende sirenes, een naar rook stinkend huis en veel onrust in hun leefomgeving. Wij maken ons hier ernstig zorgen over. Wat gaat het college ondernemen om de rust te laten wederkeren in ’t Seghe Waert en om de oorspronkelijke bewoners nog een aangename oude dag te bezorgen in het verzorgingshuis?

LHN

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen