D66 blij met plan Balijhoeve

Foto: PR D66

D66 is enthousiast over het burgerinitiatief om de Stadsboerderij de Balijhoeve voor de toekomst te behouden en te versterken. “Wij willen het College vragen in samenwerking met andere organisaties te bekijken welke investeringen nodig zijn voor de vernieuwing van deze stadsboerderij,” stelt D66 fractievoorzitter Cora Huijbens, “dit initiatief is een grote aanwinst niet alleen voor de bewoners van de wijk Rokkeveen maar voor alle Zoetermeerders.”

Stadsboerderij

Al jaren stond de Stadsboerderij de Balijhoeve in Rokkeveen onder financiële druk. De vraag was hoe de Balijhoeve nog te behouden was. Op verzoek van D66 wethouder Robin Paalvast is een werkgroep van bewoners en organisaties (Samba) hiermee aan de slag gegaan. Dit heeft geleid tot een plan dat in de toekomst ruimte biedt aan een mix van recreatie, educatie, stadslandbouw en buurtzorg.

Langs bewoners

Enkele D66 raadsleden hebben een rondje gemaakt langs de bewoners van Rokkeveen die ook goed te spreken waren over dit plan.  Raadslid Peter Vergers kan zich daarin vinden: “De natuurbelevenis wordt voor jong en oud gemakkelijker en leuker door de verbinding met het Balijbos te versterken en betere educatieruimte.”

Zwaardere zorgvraag

D66 collega raadslid Agnes van Kuijen vult aan: “De Balijhoeve wordt door een forse verbouwing ook geschikt gemaakt voor mensen met een zwaardere zorgvraag of handicap. Dat is grote winst, en dat samen met laagdrempelige ontmoetingen tussen bewoners.”

img-20161015-wa0003

Tuinbouwakker

Ook Esmael Zamani, fractieassistent D66 was bij het rondje langs buurtbewoners: “De Balijhoeve wordt echt leuk met tuinbouwakkertjes, en om lekker met een drankje uit te puffen na een wandeling of fietstochtje in het Balijbos.” D66 zal bij het komende begrotingsdebat met een voorstel komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen