Zó! Zoetermeer: Vaste grond onder de voeten

Foto: Zo! Zoetermeer

De fractie van Zó! Zoetermeer spreekt iedere maand in een andere wijk met de bewoners van de stad. Afgelopen zaterdag was Koffie & Zó! in het winkelcentrum Leidsewallen in Seghwaert.

Hetzelfde onderwerp

De fractie is gewend dat de mensen die ze bij deze gelegenheden spreken vertellen over allerlei onderwerpen, zoals over hun ervaringen met de zorg en de Wmo, over bomen en het groenonderhoud, over overlast en verkeerssituaties, over de behoefte aan woonruimte of de behoefte aan handhaving en toezicht in de avonduren. Het gebeurt echter maar zelden dat (bijna) alle bewoners klachten hebben over hetzelfde onderwerp, maar dat was zaterdag in Seghwaert wel aan de orde: de bestrating laat ernstig te wensen over.

De bewoners noemde volgens de fractie van Zó! Zoetermeer met name de de volgende zaken:

Stoepen

Men ervaart de bestrating van de stoepen als behoorlijk gevaarlijk, met name voor kinderen en ouderen. Niet alleen door wortelopdruk, maar ook door verzakkingen en afgebroken tegels en dergelijke.

De bruggen

Met name de bruggen die er uit zien zoals op de onderstaande afbeelding worden als buitengewoon vervelend ervaren. De fietsers klagen er over (‘Je rammelt uit elkaar’). De mensen die een scootmobiel gebruiken zeggen dat ze de bruggen mijden en dan maar proberen om te rijden (‘Maar dat lukt niet altijd en dan verdwaal ik en ga ik uiteindelijk maar terug naar huis’).

Fietspaden

Met name wortelopdruk wordt genoemd.

Woonerven

De bestrating verzakt waardoor het voor alle verkeer vervelend en/of gevaarlijk is geworden.

Schriftelijke vragen

De fractie van Zó! Zoetermeer heeft de volgende vragen bij het college van B&W ingediend:

  1. Is het college bekend met de onvrede over de bestrating in Seghwaert?
  2. Zijn er bekende achterstanden in het onderhoud, of zijn er andere redenen waarom de bestrating in Seghwaert meer klachten geeft dan in andere wijken? Is er bijvoorbeeld sprake van een andere ondergrond of iets dergelijks?
  3. Is het college bereid om een bijeenkomst te organiseren waar mensen uit Seghwaert kunnen aangeven van welke plekken zij het meeste last hebben, zodat geïnventariseerd kan worden waar snel verbeteringen nodig zijn?
  4. Ten aanzien van de bruggen horen we niet alleen in Seghwaert klachten, maar ook op andere plaatsen in de stad. Is het college bereid om in ieder geval deze manier van werken / dit materiaal voor alle toekomstige bruggen te vermijden en te kiezen voor een andere oplossing?
  5. Is het college bereid om te onderzoeken welke oplossingen er zijn voor de bewuste bruggen, zodat de voornaamste klachten (het ‘bewegende’ gerammel, de te hoge overgangen met het reguliere fietspad, etc.) opgelost kunnen worden?

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen