Talentenweek op de Prinses Amaliaschool

Foto: Prinses Amaliaschool

In de talentenweek op de Prinses Amaliaschool, van maandag 20 februari t/m donderdag 23 februari, konden  kinderen hun talenten ontwikkelen. Zo was er onder andere een workshop PR. Vijf leerlingen hadden hiervoor gekozen.  Nirvano, Wout, Kiomy, Lyndon en Mo verzorgden deze week dus de verslaggeving en foto’s voor school en schreven dit stuk voor de krant.

Tijdens de talentenweek konden de kinderen een workshops volgen. Van te voren mocht je zelf opgeven wat je wilde doen. Je kon kiezen tussen o.a. koken, acrobatiek, musical, dans, 3Dprinten, Chinese taal, kaarsen maken, boekensteunen maken, grime, lampen maken en nog veel meer.

De workshops werden gegeven door leerkrachten en ouders maar ook door echte professionals. Zo was er bijvoorbeeld een fotograaf van de krant die ons leerde fotograferen. Ook was er iemand die grimeles gaf. Eerst moesten de kinderen op papier tekenen hoe ze zichzelf wilden schminken en daarna gingen ze echt aan de slag op hun gezicht.

In een ander lokaal gingen kinderen met stukken stof aan de slag. Ze waren aan het knippen voor hun ontwerp. Ze gingen jurken maken en shirtjes. Ook was er een 3D-lokaal. Hier konden kinderen 3D-ontwerpen voor de 3D-printer. Een Eiffel toren maken met een 3D-pen en een lamp laser graveren.

Donderdag werd de talentenweek afgesloten met een modeshow, proeverij, theatervoorstelling, presentaties en tentoonstelling voor ouders.  We hadden ook een journaal gemaakt. Deze lieten we zien tijdens de presentatie en staat ook op onze website. Het was heel druk en iedereen was heel enthousiast.

Tekst door: Nirvano, Wout, Kiomy, Lyndon en Mo

Voor een video van deze activiteiten van de Prinses Amaliaschool klikt u hier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen