Studenten creëren oplossing voor zittende Nederlander

Foto: PR Sociofit.nl

Het Langeland Ziekenhuis is het eerste ziekenhuis in Nederland dat start met een actieve wachtkamer. Het is initiatief van drie studenten aan de Haagse Hogeschool, dat direct werd geadopteerd door het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer. Het LangeLand Ziekenhuis vind het initiatief goed passen bij hun organisatie.

Ontstaan van de actieve wachtkamer

Het idee van de actieve wachtkamer ontstond bij drie studenten van de Haagse Hogeschool: Ruben Cammeraat, Stefan van ’t Hof en Corstiaan Mulckhuijse. Cammeraat: “In onze Minor Ondernemerschap van de opleiding HBO-ICT kregen we de mogelijkheid om ons idee in 10 weken, onder intensieve begeleiding, uit te werken. Wij kozen voor het actuele thema ‘zitten is het nieuwe roken’.”

Gemiddelde wachttijd = gemiddelde sporttijd

Van ’t Hof vervolgt: “De wachtkamer van een ziekenhuis leek ons een interessante testlocatie. Daar wilden we onderzoeken of we mensen, wachtende op een doktersafspraak, konden motiveren om gedurende hun wachttijd meer te gaan bewegen”, gaat Van ’t Hof verder. De wachtkamer als locatie was erg geschikt omdat de gemiddelde wachttijd 30 minuten bedraagt. En dat is precies de tijd die een Nederlander per dag zou moeten bewegen.”

Ook lokale politiek enthousiast

Mulckhuijse: “We hebben het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer benadert en daar werd er vrijwel direct positief gereageerd op het voorstel.” Ook de Zoetermeerse D66-wethouder mevrouw I.H.C. Vugs-Vink werd benaderd en reageerde enthousiast op het idee. Zoetermeer wordt steeds duidelijker de stad van innovatie. De Dutch Innovation Factory is daar een voorbeeld van.

Tweede ziekenhuis al geïnteresseerd

Inmiddels zijn meer ziekenhuizen geïnteresseerd zijn in het initiatief, onder andere een ziekenhuis in de regio Rijnmond. Nieuwe geïnteresseerde ziekenhuizen kunnen zich onder meer melden via het formulier op sociofit.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen