Eerste gezonde school in Oosterheem

Foto: PR OBS Florence Nightingale

OBS Florence Nightingale  heeft als eerste school in de wijk Oosterheem het vignet “Gezonde School”.  Hierdoor wordt er structureel aan de gezondheid van de leerlingen gewerkt.

“Gezonde school”

Wethouder Isabelle Vugs onthulde afgelopen dinsdag het vignet voeding van “Gezonde School” in het bijzijn van alle leerlingen en ouders van de Florence Nightingale. Het is een officiele erkenning vanuit landelijke gezondheidsorganisaties voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers.

Actieve en gezonde leerlingen

Zo zorgt de school voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat en heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling. De school werkt met vaste fruitdagen, Methode Lekker fit, schoolontbijt en lessen van de diëtiste over gezonde levensstijl.

Traktatie

Adjunct-directeur Karin van Houten is trots om een Gezonde School te zijn. “Vanaf nu hangt het ook op de gevel. Hierdoor kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school is”.  Als traktatie mochten alle kinderen die dag zelf een fruitspies maken van het fruit dat zij het lekkerst vinden.

oosterheem

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen