Opening nieuwe expositie beeldende kunst

Wethouder Paalvast bij opening expositie
Wethouder Paalvast bij opening expositie
Foto: CKC & Partners

Donderdag 26 mei vond de opening van een nieuwe expositie plaats in het gebouw van CKC & partners. Wethouder van cultuur Robin Paalvast reikte de publieksprijzen uit aan twee winnaars. Bezoekers van de openingsavond konden stemmen op het werkstuk dat volgens hen het meest origineel, het best uitgevoerd, het meest ontroerend, of de sterkste uitstraling had.

Winnaars publiekprijs

De winnaar van publieksprijs voor het beste hangende werk was Thea van der Struis. Zij maakte het werk ‘Eeuwige beweeglijkheid en veranderlijkheid’ tijdens de cursus textiel van docente Annelies de Graaf. Zij liet zich inspireren door sferen uit de natuur en maakte het stuk van bijzondere materialen, zoals moerbeibast en chiffonzijde. Het werkstuk ‘Paradise at the kitchen sink’ van cursist gemengde technieken Ruud Zwijnenberg kwam als winnaar uit de bus in de categorie beste ruimtelijk werk. De cursist van docent Derek Welbergen gebruikte verschillende schildertechnieken en een assemblage van voorwerpen die samen een vervreemd beeld opleveren. Het stuk laat een ruimtelijke indeling zien die eigenlijk niet mogelijk is. Of toch wel?

Wethouder Paalvast bij opening expositie
Wethouder Paalvast bij opening expositie

Laatste tentoonstelling van het seizoen

Deze laatste tentoonstelling van dit seizoen bevat werken van de cursusgroepen: schilderen, tekenen, fotografie, beeldhouwen, edelsmeden, glas, keramiek, textiel en kinderkunst. Je bent van harte welkom om de werken te bewonderen van 24 mei tot 20 augustus. Werkstukken zijn te zien in de foyer, op de eerste etage en op de tweede etage. De toegang is gratis.

Proeflessen

Wil je ook graag deelnemen aan een cursus textiel of gemengde technieken? Deze maand kan je geheel vrijblijvend een proefles volgen. Of misschien iets heel anders, zoals een cursus Argentijnse Tango? Dreumes en peuterdans met uw kind of kleinkind? Acteren, dansen en zingen in een jeugd musical? Schilderen of beeldhouwen? Of heb je altijd al piano, gitaar of drums willen spelen? Deze en nog veel meer proeflessen vinden plaats in juni. Bekijk ons gevarieerde aanbod via onze website en schrijf je in voor een eenmalige, vrijblijvende proefles.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen