Finale ontwerpwedstrijd “Stad van de Toekomst”

Wethouder van Leeuwen
Wethouder van Leeuwen
Foto: Gemeente Zoetermeer

Op donderdag 21 April 2016 organiseert Stichting Duurzame Stad in samenwerking met Duurzaam Zoetermeer en team Groen Spelen Leren van de gemeente Zoetermeer de finale van de ontwerpwedstrijd “Stad van de Toekomst”. Dit inmiddels voor de tiende keer. Bovenbouw leerlingen van het Picasso lyceum en het Alfrink college zullen op deze middag strijden om de hoofdprijs.

Stad van de toekomst

De leerlingen zijn in groepen bijzonder actief en enthousiast aan de slag gegaan om hun ideeën over duurzaamheid in het ontwerp van hun stad toe te passen. Nu komt het erop aan de duurzame ideeën te presenteren aan een jury bestaande uit deskundigen. De jury staat onder leiding van de wethouder Mariëtte van Leeuwen.

Kookworkshop

De hoofdprijs dit jaar is een duurzame kookworkshop bij het Zoetermeerse restaurant Smaak en Vermaak voor 10 personen. De bedrijfsleiders Sander en Ryan van dit restaurant vinden het leuk en belangrijk om met de winnaars van de wedstrijd aan de slag te gaan. De leerlingen leren op deze manier veel over koken en lekker eten. Daarnaast ervaren ze ook dat met het gebruik van eerlijke, biologisch geproduceerde seizoen producten er een goede en smaakvolle maaltijd te realiseren is.

Informatie

Meer informatie over het Programma Duurzaam Zoetermeer vindt u op de website. Informatie over het project Stad van de Toekomst  en Stichting Duurzame stad vindt u op de website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen