Sporten met een maatschappelijk doel

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Kickbokslessen organiseren voor dove kinderen. Atletiek aanbieden voor statushouders. Met de subsidieregeling ‘Sport als Supporter’ kunnen 11 sportaanbieders mooie activiteiten organiseren met een maatschappelijk doel.

De subsidie werd vorig jaar voor het eerst verleend. Ook dit jaar kunnen sportaanbieders de subsidie weer aanvragen. Sporten is goed voor de gezondheid, brengt mensen samen geeft zelfvertrouwen en kan bijdragen aan een fijne samenleving. Daarom wil de gemeente sportclubs- en verenigingen aanmoedigen om zich samen met maatschappelijke partners in te zetten voor de maatschappij. Om sportaanbieders te inspireren, heeft de gemeente 11 ‘voorzetten’ opgesteld die sportaanbieders kunnen ‘inkoppen’ door een idee in te dienen. De 11 beste ideeën voor een project krijgen maximaal € 5.000,- voor de uitvoering ervan.

Afgelopen jaar was een van de voorzetten: ‘Met welk idee brengt u zoveel mogelijk Zoetermeerders van 65 jaar en ouder (weer) in beweging?’. Hockeyclub MHCZ stelde toen voor om FitHockey aan te bieden. Dit is een aangepaste vorm van hockey speciaal voor ouderen. Ze werken hierbij samen met Palet Welzijn.

Subsidie aanvragen

Bent u sportaanbieder en heeft u een goed idee om een voorzet in te koppen? Dan kunt u een aanvraag bij de gemeente indienen tot 1 oktober. Dit doet u via www.zoetermeer.nl/sport-als-supporter. Daar vindt u ook meer informatie over de subsidieregeling.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen