Mantelzorgers in het zonnetje

Foto: Gemeente Zoetermeer

Isabelle Vugs, wethouder Zorg en Welzijn, heeft twee Zoetermeerders vandaag in het zonnetje gezet. Walter en Georgette kregen een bloemetje. Waarom? Zij namen de mantelzorgtaken van mevrouw Westhoek over tijdens haar vakantie. Mevrouw Westhoek, die mantelzorger is van haar moeder, vond dit zo bijzonder, dat zij de gemeente belde met de vraag of deze dame en heer bedankt konden worden.

Mevrouw Westhoek verzorgt haar moeder met veel liefde, maar deze mantelzorgtaak is soms wel belastend. Zomaar even op vakantie gaan, is er niet bij, omdat haar moeder verzorgd moet worden. Walter en Georgette boden aan om deze zorg tijdens haar vakantie over te nemen. Inmiddels is mevrouw Westhoek terug van een heerlijke vakantie en haar moeder is in die tijd goed verzorgd. Wethouder Isabelle Vugs: ‘Ik hoorde wat deze heer en mevrouw hebben gedaan voor mevrouw Westhoek en ik wil deze mensen natuurlijk graag bedanken. Mantelzorgers zijn onmisbaar in onze samenleving. Zij zorgen vaak lange tijd, intensief en vrijwillig voor iemand die dit nodig heeft. Dat vergt veel van mensen. Iedere hulp hierbij uit de omgeving is dan geweldig.’

Hartverwarmend

Vorig jaar hebben zich 1565 mantelzorgers aangemeld bij ZoSamen, het netwerk dat in Zoetermeer mantelzorgers ondersteunt. Wethouder Vugs: ‘Meer dan 1500 Zoetermeerders die voor lange tijd zorgen voor een ziek of gehandicapt familielid, buur of vriend. Dat vind ik hartverwarmend. We moeten er wel voor waken dat deze mensen niet te veel belast worden. Ook zij hebben hulp nodig. ZoSamen speelt hierin een rol, bijvoorbeeld via mantelzorgwaardering of respijtzorg. Dat laatste is precies wat deze dame en heer hebben gedaan voor mevrouw Westhoek. Ik roep iedere Zoetermeerse mantelzorger op zich te registreren bij ZoSamen en te kijken welke hulp zij kunnen krijgen.’

Aanmelden ZoSamen

Bent u of kent u een mantelzorger die zorgt voor een inwoner van Zoetermeer? Kijk dan op www.zosamen.nl/mantelzorgers en ontdek welke hulp en ondersteuning ZoSamen biedt aan mantelzorgers, want ook mantelzorgers kunnen soms hulp gebruiken.

Wel mantelzorger, maar nog geen 18?

Minderjarige mantelzorgers kunnen via het project 2BeCool van ZoSamen een speciaal op hen afgestemde waardering krijgen. Meer informatie hierover staat op www.2becool.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen