Van olieverf tot street art

Foto: Terra Projects

Zoetermeer is een jonge stad, met een cultureel aanbod dat nog volop in ontwikkeling is. Als het aan Terra Art Projects ligt, is kunst er zeker niet alleen voor een kleine groep mensen, maar voor iedereen. TERRA organiseert daarom van 25 februari t/m 30 maart de expositie ‘Van olieverf tot street art’ in het TERRATORIUM, waarbij iedere stadsbewoner wordt uitgenodigd om mee te denken over de toekomst van kunst in Zoetermeer!

Hou je van experimentele projecten, wil je meer schilderijen zien in Zoetermeer of ben je juist groot fan van festivals als ‘Zondag in ’t Park’? Waar kom jij graag in aanraking met kunst en makers? Verdiep jij je graag tijdens een lezing, wil je een smid ‘live’ zien smeden in zijn werkplaats of ga je het liefst naar het RandstadRail station om street art kunstenaars aan het werk te zien?

Meer ruimte voor kunst

In december stemde de Zoetermeerse gemeenteraad in met het plan van Stichting Terra Art Projects om de voormalige locatie van de Kwik Fit te verbouwen tot een centrum voor beeldende kunst. De instemming met de plannen, betekent dat er letterlijk en figuurlijk meer ruimte zal ontstaan voor het maken, presenteren en onder de aandacht brengen van (Zoetermeerse) beeldende kunst.

Denk mee over kunst in Zoetermeer

Bezoekers zullen in maart een sneak preview krijgen van de plannen die er eerder werden gemaakt voor de nieuwe locatie. Denk hierbij aan ontwerpen voor de verbouwing van het pand, maar ook aan projectideeën. De expositie is vooral bedoeld om inwoners te vragen hoe zij denken over kunst in de stad. Het biedt de toekomstige organisatie belangrijke handvatten voor de verdere vormgeving van het kunstcentrum. TERRA is van mening dat goede ideeën de ruimte moeten krijgen, of ze nou van ‘de organisatie’, of uit ‘het veld’ komen. Ook de kids kunnen hun zegje doen, door in het knutselhoekje een ‘kunstcollage’ te maken.

Loop binnen!

Je kunt tijdens de openingsuren van de expositie binnenlopen en zelf bepalen welke vragen je interessant vindt om te beantwoorden. Er worden vier vragen gesteld: waar maak jij graag contact met kunst in Zoetermeer? Welke kunstdisciplines spreken je aan of vind je passen bij Zoetermeer? Wat vind je van het kunstaanbod in Zoetermeer, wat zou je graag willen zien of doen? En: wat verwacht je van een kunstenaar in Zoetermeer? Je kunt je reactie opschrijven op de vellen die klaarliggen. Je hoeft geen kennis van kunst te hebben om je mening te geven! Ben je zelf kunstenaar? Reageer dan op bovenstaande vragen vanuit je eigen ambities en/of visie.

Je kunt de vragen ook online (www.terra-artprojects.com) beantwoorden. Klik door naar de informatie over de expositie.

De expositie ‘Van olieverf tot street art’, is van 25 februari t/m 30 maart gratis te bezoeken op woensdag t/m zondag van 13-17 uur, adres: Dorpsstraat 12. Op 24 februari vindt om 16.00 uur de opening plaats, waarbij je meer te weten kunt komen over de expositie en vragen kunt stellen. Naast de mening van bewoners, zal de organisatie dit jaar de meningen gaan peilen van kunstenaars en (lokale) experts. Ook wordt een Stadsgesprek rondom het thema georganiseerd. Wil je op de hoogte blijven van de voortgang? Kijk dan regelmatig op www.terra-artprojects.com/nieuwbouw.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen