Prijsuitreiking Thriller Filmwedstrijd

Foto: PR CKC & partners

Op woensdag 26 oktober zal de prijsuitreiking van de derde editie van de Thriller Filmwedstrijd plaatsvinden in de Theaterzaal van CKC & partners. In het kader van het Nederlands Thrillerfestival hebben ruim 130 scholieren een bloedstollende filmtrailer gemaakt. Deze wedstrijd is georganiseerd door CKC & partners, Wing Pictures, Cio Motion Pictures, het Erasmus College en het Picasso Lyceum.

In september en oktober hebben scholieren met een passie voor films en spannende verhalen weer mee kunnen doen aan de Thriller Filmwedstrijd! Voor de wedstrijd moeten de leerlingen een korte thriller van maximaal 3 minuten maken en inzenden. Speciaal voor het vak CKV bood het Digital Art Lab een serie workshops aan, om leerlingen te begeleiden bij het maken van hun inzending.

img_0032

Workshops filmmaken

De workshops worden gegeven door de jonge filmmakers Thijmen de Valk (19, Wing Pictures) en Jordy Bouter (19, Cio Motion Pictures). Zij hebben hun talent voor filmmaken bij het Digital Art Lab ontwikkeld en geven deze kennis nu door aan leeftijdsgenoten. In de workshops leren de leerlingen de basis van het filmmaken. De onderwerpen pre­productie tot en met het editen van hun geschoten beelden komen aan bod. Voor leerlingen die na deelname enthousiast zijn geworden en graag meer willen doen met film, biedt het Digital Art Lab elke vrijdagavond de Filmclub aan.

Thriller trailers

De winnaar onder de finalisten wordt 26 oktober tussen 16.30 – 17.30 uur bekend gemaakt in de Theaterzaal van CKC & partners. Tijdens de feestelijke prijsuitreiking wordt ook het winnende team van vorig jaar in de spotlights gezet. Hun trailer ‘Signum Mortis’ is afgelopen jaar professioneel verfilmd in samenwerking met het Digital Art Lab team en wordt voor het eerst op groot scherm getoond. Dat wil je niet missen!

YouTube

Dit jaar deden 133 scholieren mee aan de wedstrijd. In de herfstvakantie worden alle filmpjes op Youtube gepubliceerd. Benieuwd naar de inzendingen? Je kunt ze bekijken op youtube.com/thrillerwedstrijd

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen